• 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9..
    +60km-es vonzáskörzetben dolgozunk!

  • 06 (30) 450 5088
    info@budapestexpress.eu

  • Hétfő - Vasárnap 0-24
    Sosem vagyunk zárva!

Ingyenes megoldások

Az év 365 napján bármikor felkereshet minket pl most 15:05!
Ha mosdójából nehezen folyik le a víz, akkor ne a WC-pumpával kezdje "átpréselni" a dugulást a lefolyón, hanem tisztítsa ki a lefolyó torkolatából a fennakadt, összegyűlt hajszálakat egy kiscsipesz, vagy egy horgas végű drótdarab (például: egyvisszahajtott végű gemkapocs) segítségével! Az ilyen dugulást megelőzheti, ha lefolyóinál rendszeresen használ műanyag, vagy fémszűrőt, amelyet kitisztítani is egyszerűbb.

Duguláselhárítás PRAKTIKÁK HÁZILAG – MIT CSINÁLJUNK?

Duguláselhárítás praktikák – a vegyszeres tisztítás

Mindemellett még egy lehetőséget házilagosan is megpróbálhat – a vegyszeres tisztítást! A lefolyócsőrendszer anyagától függően használjon tisztítófolyadékot (például PVC csövekhez sósavat), amelyet éjszakára hagyjon állni, hogy az "dolgozzon" reggelig.Vigyázzon e savakkal, mert erős maró hatásúak (rá van írva a flakonra is), és mérgező gázok keletkeznek a használatukkor, amelyet eki kell szellőztetni!Viszont meggondolandó, hogy az öreg házakban, az 50 -100 éves lefolyórendszert már az idő is "megette", s ezekben katasztrofális lehet egy agresszív savazás, vagy pumpálás! Inkább hívjon szakembert!Megjegyezzük, hogy megelőzésként érdemes rendszeresen (mondjuk félévente, a használattól függően) ilyen vegyszeres tisztítással átöblíteni a lefolyót.

Ha a kádjából, zuhanytálcájából nem folyik le a víz, akkor itt is először a fennakadt szőrszálak eltávolításával próbálkozhat.Amennyiben ez nem segít, akkor a padlóösszefolyó karbantartása következhet (a fentiek szerint).

A WC-pumpás "erőszak" veszélyes lehet itt, mert a túlnyomástól elmozdulhatnak a lefolyó csatlakozói, s akkor csak a falbontás segít! Gondoljon arra, hogy a falban,vagy födémben szivárgó lefolyócsövek milyen járulékos kárt okozhatnak az alattuklévő lakásrészekben! Oldja meg egy szakember a problémát!

Mosogatójának dugulása egy külön kihívás. Itt az apró ételmaradékok lerakódása zárja el a lefolyót, ezért először a szifont kell kitisztítani (lásd előbb). Bár többnyire ez segít, mégis időnként komolyabb elzáródás is lehet.Ilyenkor a vegyszeres tisztítás lehet megoldás a falicsövek átjárhatósága érdekében.Használjon a kereskedelemben ajánlott tisztítógélt, amely az ételmaradékok, zsírokfeloldására is képes (de a falicsövek anyagára legyünk tekintettel!).

WC-jének eldugulása valamilyen nagyobb és szilárdabb anyag, esetleg tárgy miatt következhet be. Előfordul, hogy a felmosóvízzel kiöntött rongy, vagy a nagyobb mennyiségű ételmaradék, esetleg a csészébe esett illatosító-fertőtlenítő, netán gyermekjáték zárja el a WC-t.Ilyenkor nem szabad "tovább erőltetni" a WC-pumpával a dugulást, mert az elakadt tárgyak kiszedhetetlenül mélyebbre kerülhetnek, amit csak bontással lehet megszüntetni! Ezért, ha saját maga "nem találja" az elzáródás okát, akkor hívjon szakembert!Egyébként WC-jében rendszeresen használja vízkő- és zsírlerakódás ellen (a kereskedelemben kapható) öblítőszereket!

Vízben ázik a lakása? Netán dugulása van? Máris jövünk hívására vagy megrendelésére!